skip to Main Content

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen en/of suggesties over de inhoud en/of werking van deze website, of bent u eigenaar en wenst u uw bungalow aan te bieden? Neem vrijblijvend contact op via info@le-mattas.nl

Login beheerder(s)

Route de la Genèse, 30430 Méjannes-le-Clap info@le-mattas.nl

Een ongekend historisch rijkdom

Vanuit Le Mattas kunt u verschillende dorpen en steden bezoeken die beslist de moeite waard zijn.
Bezoek een van de talrijke veelkleurige markten of ga eten in een van de typische Franse restaurants.
De fraaie en levendige dorpen en steden van de Gard nodigen u het hele jaar door uit voor een bezoek.

Waan jezelf in de middeleeuwen

De Gard telt een veelvoud aan stadjes met een 17e- en 18e-eeuws karakter, klaar om ontdekt te worden… De steden zijn dynamisch en hebben een rijke geschiedenis en dit is overal terug te zien. Enkele steden met een rijke historie en indrukwekkend cultureel erfgoed: het Romeinse Nîmes, de hertogenstad Uzès, de kardinalenstad Villeneuve-lez-Avignon. Vele steden in de regio hebben een nationaal erkend toerismelabel verkregen.

Zo zijn enkele steden bekroond met het label: Ville d’art et d’histoire (kunst- en geschiedenissteden), toegekend gekregen door het Ministerie van Cultuur en Communicatie. Deze steden maken hun bewoners en bezoekers bewust van het aanwezige cultureel erfgoed. De Gard heeft namelijk een rijke geschiedenis en staat bekend om zijn vele overblijfselen uit de Romeinse tijd. De regio wordt verrijkt door enkele zeer bijzondere sites, die onder andere worden genoemd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Zo ook het imposante Le Pont du Gard aquaduct en vele andere Romeinse bouwwerken in Nîmes en omgeving. Het departement Gard telt maar liefst 550 geklasseerde monumenten.

Daarnaast worden enkele kleine en pittoreske dorpen en gemeenten door de organisatie ‘Les Plus Beaux Villages de France’ gelabeld als: de mooiste dorpen van Frankrijk. Tal van autovrije straatjes met charmante boutiquejes, middeleeuwse huisjes met oude gevels, kleine schaduwrijke pleintjes met fonteintjes, terrasjes, cafeetjes en restaurants sieren het straatbeeld.

Back To Top
×Close search
Zoeken