skip to Main Content

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen en/of suggesties over de inhoud en/of werking van deze website, of bent u eigenaar en wenst u uw bungalow aan te bieden? Neem vrijblijvend contact op via info@le-mattas.nl

Login beheerder(s)

Route de la Genèse, 30430 Méjannes-le-Clap info@le-mattas.nl Google review

Gastronomisch genieten? Pas de problème

Bij vakantie hoort lekker eten en drinken. Dat kan volop in de vele pittoreske dorpjes nabij vakantiepark Le Mattas.
Zin in de Franse keuken? Pas de problème.

Liefde voor lekker eten en drinken

Bungalowpark Le Mattas is gelegen in het departement Gard dat deel uitmaakt van de grote administratieve regio Occitanië (een samenvoeging van de regio’s Languedoc-Roussillon en Midi-Pyrénées). Mede door de land- en wijnbouwtraditie in deze streek kunt u genieten van de lekkerste gastronomische specialiteiten en wijnen, vaak erkend met een AOC klasse (‘Appellation d’Origine Contrôlée’ oftewel ‘certificaat van gecontroleerde herkomst’). 

Tal van sublieme wijnen met een eigen smaak en frisheid komen uit deze streek. De domaines uit de buurt produceren de bekende rosé van Lirac en Tavel en de rode wijnen van Châteauneuf-du-Pape.

Krachtige, vaak zoete wijnen, kruiden als tijm, rozemarijn en basilicum, pittige kazen, citrusvruchten, verse vijgen, gemarineerde ansjovis en nog heel veel meer komen terug in de vermaarde keuken. Op de vele lokale markten kan men ook tal van gastronomische specialiteiten kopen. Van de fijnste olijfolie & olijfspecialiteiten tot patés, truffels, noten, versgebakken broodproducten, boerenkippen en tongstrelende patisserie. Ook het aanbod van verse vis is zeer gevarieerd, door de dagelijkse aanvoer uit het nabijgelegen kustgebied. Al deze lekkernijen maken uw vakantie tot een culinair festijn!

Back To Top
×Close search
Zoeken