skip to Main Content

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen en/of suggesties over de inhoud en/of werking van deze website, of bent u eigenaar en wenst u uw bungalow aan te bieden? Neem vrijblijvend contact op via info@le-mattas.nl

Login beheerder(s)

Route de la Genèse, 30430 Méjannes-le-Clap info@le-mattas.nl Google review

Rust en natuur

Wordt u ook zo rustig van de natuur? Heerlijk genieten van de stilte. De weidsheid. De kleurenpracht. Bossen. Bergen. Dan kunt u op bungalowpark Le Mattas uw hart ophalen! 

Genieten van de stilte...

Het Mediterraans klimaat is zeer aangenaam en volgens de plaatselijke VVV telt het dorp het grootste aantal zonuren van heel Frankrijk; n.l. méér dan 300 dagen zon per jaar. De bosrijke omgeving rondom ‘Le Mattas’ beschikt over rijke flora en fauna. Het vakantiepark maakt deel uit van een uniek en gevarieerd natuurgebied. Het omringende landschap is zeer afwisselend en kenmerkt zich met name door de groenblijvende bossen en de Garrigue. Garrigue is een vegetatievorm die vooral bestaat uit arme kalkgronden, grassen en lage planten (maximaal 2 meter hoog). Kenmerkend voor deze begroeiing zijn de vele groenblijvende dwergeiken, buxusstruiken, de cistusroos, de wilde orchidee, de stekelbrem en een grote verscheidenheid in aromatische kleine struiken met kleurige bloemen. 

Tussen de struiken vindt men een grote variatie aan kruiden zoals: tijm, lavendel, bonenkruid, rozemarijn, jeneverbes en wolfsmelk. Veelal planten die u bij ons alleen in eigen tuin of in het tuincentrum aantreft.

Naast de vele planten soorten treft men in de bossen rondom het park vele dieren aan. De regio heeft de grootste biodiversiteit van Frankrijk (met 70% van de diersoorten). Denk bijvoorbeeld aan fazanten, vlinders, hagedissen, boomkikkers, wilde zwijnen, vossen, herten en tal van andere dieren.

Back To Top
×Close search
Zoeken