skip to Main Content

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen en/of suggesties over de inhoud en/of werking van deze website, of bent u eigenaar en wenst u uw bungalow aan te bieden? Neem vrijblijvend contact op via info@le-mattas.nl

Login beheerder(s)

Route de la Genèse, 30430 Méjannes-le-Clap info@le-mattas.nl Google review

Plan uw route naar 'Le Mattas'

Bungalowpark ‘Le Mattas’ ligt in het Franse departement Gard, welke behoort tot de grote administratieve regio Occitanië, een veelzijdige regio in het zuidwesten van Frankrijk. De regio ontstond in 2016, door een samenvoeging van de regio’s Languedoc-Roussillon en Midi-Pyrénées. Vakantiepark ‘Le Mattas’ is gelegen vlakbij het dorpje Méjannes-le-Clap, (ca. 1200 km vanaf Amsterdam).

De route erheen is eenvoudig op te vragen via Google Maps of via hedendaagse navigatie-apps. De bekendste ‘vakantieroute’ is natuurlijk ‘de Route du Soleil’, van Parijs naar Marseille. Over de Autoroute du Soleil rijden is snel en comfortabel. De wegen in Frankrijk worden goed onderhouden en daar moet je dan ook tol voor betalen. Je kan de route zo plannen dat je de tolwegen zoveel mogelijk ontwijkt door in de routeplanner de optie ‘geen tolwegen’ aan te vinken. Om de Route du Soleil te bereiken vanuit Nederland rijden veel vakantiegangers via de A2 naar Maastricht en Luxemburg. Je vermijdt dan de drukte rondom Parijs en je betaalt pas tol vanaf Nancy. In Luxemburg kun je dan ook nog een stop maken om voordelig te tanken.

Péage
Je herkent de tolwegen aan het woord ‘Péage’. Ongeveer twee kilometer voor het begin van de de Péage staan borden waarop duidelijk wordt gemaakt dat je de tolpoortjes nadert. Eenmaal bij de poortjes kun je bij een van de poortjes met een groene pijl een kaartje krijgen. Bij het eerste poortje hoef je nog niet te betalen, maar ontvang je een ticket. Vanaf hier gaat de teller lopen. Als je aan het einde van de tolweg bent, of als je tussendoor van de snelweg afgaat om een dorpje te bezoeken of te overnachten op een camping, moet je betalen. 

Luxemburg
Om bij Luxemburg te komen zijn er vanuit Nederland en/of België een aantal opties, zoals via:

  • Breda, Antwerpen en Brussel: deze route wordt het meest gekozen door mensen die in het westen van Nederland en het noorden van België wonen;
  • Venlo, Maastricht en Luik: dit wordt vaak gedaan door mensen uit het zuid-oosten van Nederland en het oosten van België;
  • Köln en Bitburg: deze route wordt weleens genomen door inwoners uit het noord-oosten en oosten van Nederland.

Vanuit Luxemburg volgt u: Metz > Nancy > Toul > Langres > Dijon > Lyon > Valence > Bollène.

Bij Bollène de autoroute verlaten, naar Pont St. Esprit en vervolgens naar Bagnols sur Cèze. In Bagnols over de brug rechtsaf, richting Alès. Na ca. 23 km afslag richting Lussan, dan via Malataverne, La Lèque, naar Méjannes-le-Clap. In Méjannes (D167) het centrum links laten liggen en bij het kruispunt gaat u linksaf naar de Route de la Genèse. (bord: “Le Hameau du Mattas”). Volg deze weg 2 km, waarna het park zich aan de linkerkant bevindt. Kaarten omgeving Le Mattas: Michelin nr. 80 en 83.

Zwarte zaterdag

Ieder land heeft een zwarte zaterdag, maar de zwarte zaterdag in Frankrijk is heel extreem. Het wordt afgeraden op deze dag te reizen. Met de auto, caravan of camper staat u zo urenlang in de file, om maar te zwijgen van de lange wachttijden bij benzinepompen en parkeerplaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken