skip to Main Content

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen en/of suggesties over de inhoud en/of werking van deze website, of bent u eigenaar en wenst u uw bungalow aan te bieden? Neem vrijblijvend contact op via info@le-mattas.nl

Login beheerder(s)

Route de la Genèse, 30430 Méjannes-le-Clap info@le-mattas.nl Google review

Actief genieten van de buitenlucht

Voor wie de dag actief door wil brengen zijn er diverse sportieve activiteiten in de omgeving van ‘Le Mattas’ te ondernemen.
Het bergachtige gebied in de Gard is een paradijs voor sportliefhebbers, natuurliefhebbers en iedereen die van het buitenleven geniet.

Een écht wandelparadijs 

De omgeving van vakantiepark Le Mattas is bij uitstek geschikt voor liefhebbers van wandelingen. In de directe omgeving verken je diverse bewegwijzerde wandelingen (gele richtingaanwijzers) door de nog ongerepte natuur. Wandelen in deze regio stelt verder geen bijzondere eisen aan uitrusting, conditie of wandel-ervaring. Stevige schoenen, voldoende water en hoofdbedekking zijn wel aan te raden!

Wandelingen in de directe omgeving:

  • Les Beaux: 
  • Mas de Terris:
  • La Taillade:
  • La table des Turc: 
  • La dent du Serret: een leuke niet te lange wandeling op het plateau van Méjannes-le-Clap is die naar Le Dent du Serret, een prachtig uitzichtpunt bij een bocht in de Cèze. De route heeft als startpunt Montclus.
  • Les gorges de la Cèze: 

Tip voor de avonturier(s): ‘Les Concluses’

Les Concluses is een verbluffende kloof van circa 6 kilometer lang met overhangende rotsen bij de rivier de Aiguillon. Het hoogteverschil is er circa 200 meter. Buiten de zomermaanden en vooral na regen perst het water zich wild door de kloof. Het leuke is dat in de zomermaanden, meestal vanaf medio juni, de bedding van de rivier droogvalt. Je kunt dan een flink stuk stroomopwaarts over de rivierbedding lopen, of beter gezegd klauteren.

Tip met kinderen: ‘Parcours de Santé’

Een sportcircuit met diverse uitdagende gymnastiektoestellen in Méjannes-le-Clap, opgezet door ‘Espace Gard Découverte’. De toegang tot het circuit is volledig gratis.

Voor de geoefende wandelaar

Op enige afstand van Le Mattas zullen meer geoefende wandelaars zich uitgedaagd voelen door de hoge toppen van de Mont Aigoual en de Gorges du Gardon. Ook wandelen in het Nationale natuurpark van de Cevennen (welke tot de werelderfgoedlijst van UNESCO behoort) is zeer de moeite waard. Het prachtige wandelgebied heeft grotere hoogteverschillen en is onherbergzamer dan het van dal van de Cèze en vergt dus iets meer ervaring.

Ontdek de omgeving te fiets

Daarnaast zijn er in de omgeving goede fietsmogelijkheden, variërend van wielrennen, mountainbiken tot recreatief fietsen. Fietsers zullen dus ook voldoende uitdagingen vinden. Houdt er wel rekening mee dat er nog geen uitgebreid netwerk van fietspaden is en de smalle wegen in de Gard vaak onoverzichtelijk zijn en daarmee soms gevaarlijk. Wel zijn er steeds meer zogenaamde voie-vertes waar je veilig kunt wandelen en fietsen.

In vrijwel iedere bungalow vindt u meer informatie over de mogelijkheden. Het Office de Tourisme in het dorp Méjannes-le-Clap beschikt over een ruimte sortering aan gedetailleerde wandel- fietskaarten van de regio. 

Extreme sports

Door het afwisselende bergachtige landschap met rivierdalen, kloven en rotsformaties, is het aanbod aan extreme sporten ook zeer gevarieerd. De rijkdom en verscheidenheid van de reliëfs bieden voldoende sensatie en spanning bij klimliefhebbers. Ook kajakken, Via ferrate en canyoning zijn graag uitgeoefende sporten. Via ferrate “ijzeren weg” is een af te leggen parcours, dat met staalkabels is uitgezet langs een rotswand. Canyoning is een ludieke wateractiviteit waarbij men de loop van de rivier door een canyon (diepe kloof) volgt door middel van een combinatie van wandelen, klimmen, springen, zwemmen en abseilen.

Kanoën en kajakken

De rivier de ardèche, de Gardon en de Cèze nodigen uit tot kanovaren en kajakken. Het is de ideale manier om het schitterende landschap op een actieve manier te verkennen, voor zowel jong als oud. Stroomversnellingen en kleine watervallen vormen aangename hindernissen die overwonnen moeten worden. De zomermaanden zijn prima geschikt om een recreatieve kanotocht voor het hele gezin te ondernemen, aangezien het water vaak laag staat.

De rivier de Cèze is in de zomer over het algemeen een kalme stroom, zonder woeste stroomversnellingen en dus uitermate geschikt voor beginners. Het afzakken van de Ardèche en de Gardon is lastiger doordat er meer stroming is en de afstanden langer zijn. Deze rivieren zijn vooral aanbevolen voor geoefende kanoërs.

Onderstaand geven we u een uiteenzetting van enkele sportieve mogelijkheden tijdens uw verblijf in de Gard. Dit is slechts een selectie. Heeft u leuke tips die hier zeker moeten worden worden vermeld? We zien graag uw bijdrage tegemoet!

Stuur een bijdrage

Deze pagina wordt momenteel verder gecompleteerd – kom snel nog eens terug!

Toont 1 - 5 van de 5
Cap Canoë
Route de Barjac, Saint-Ambroix, Occitanië 30500
Indy Parc
D 355, Vagnas, Auvergne-Rhône-Alpes 07150
Forest Parc
Chemin de Puech Majou, Bagard, Occitanië 30140
Nub'air
Rue du Pigeonnier, Brouzet-lès-Alès, Occitanië 30580
Parapente Sud
Ancien Chemin Départemental d'Alès À Bagnols, Seynes, Occitanië 30580

Bijdrage aanleveren?

Back To Top
×Close search
Zoeken